Dondurulmuş ürünler artık pek çok mutfakta kullanılıyor, bu nedenle dondurulmuş soğandan da büyük ihtimalle haberdarsınızdır. Bu büyük kolaylıktan haberdar olmayanlar için burada kısaca 1-2 önerim olacak.
Yemek yapmaktan bahsettiğimiz bir arkadaş sohbetinde konu soğan doğramanın zorluğundan ve elde bıraktığı kokudan açıldı. Bir arkadaşım 6-7 ayda bir kilolarca soğanı soyup doğradığını, yemeklik olarak ayırdıktan sonra buzdolabı poşetleriyle derin dondurucuya attığını söyledi. Böylece birkaç gün evde ve elde soğan kokusuna katlanarak uzunca bir süre bu zahmetten kurtulmuş oluyordu.
Ben de bir deneyeyim dedim ve anneme pazardan soğan siparişi verdim. Annem sağolsun kızına kıyamadı ve bana hem yemeklik hem de piyazlık boyutlarda soğanlar hazırladı. Sonrasında ise kayınvalidemden dondurulmuş soğan desteği geldi.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, dondurulmuş soğanların çok kullanışlı olmakla birlikte buzdolabına soğan kokusu yayması. Bu yüzden evde hazırlanan soğanın önce buzdolabı poşetine, sonra bir başka poşete, sonra sıkıca kapanan bir saklama kabına konması gerekiyor. Yoksa dolabınızı her açtığınızda etrafı soğan kokusu kaplıyor maalesef.
Birkaç ay böyle idare ettikten sonra marketlerin dondurulmuş ürün dolaplarında hazır doğranmış soğanlara rastladım. Son 2-3 yıldır da farklı markaların dondurulmuş soğanlarını kullanıyorum. En çok memnun olduğum Feast marka olanlar, hem boyut olarak daha düzgünler hem de sapı, kabuğu gibi defolu kısımları daha az oluyor. Bulamadığım zamanlarda ise çok tercih etmesem de Superfresh iş görüyor.
Fiyat olarak paketi 2-3 TL civarında, bana en az 1 ay yetiyor. Bütçeye bir de soğan parası eklemeyeyim derseniz de evde yapılanlar da işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Yemek yapmaktan bahsettiğimiz bir arkadaş sohbetinde konu soğan doğramanın zorluğundan ve elde bıraktığı kokudan açıldı. Bir arkadaşım 6-7 ayda bir kilolarca soğanı soyup doğradığını, yemeklik olarak ayırdıktan sonra buzdolabı poşetleriyle derin dondurucuya attığını söyledi. Böylece birkaç gün evde ve elde soğan kokusuna katlanarak uzunca bir süre bu zahmetten kurtulmuş oluyordu.
Ben de bir deneyeyim dedim ve anneme pazardan soğan siparişi verdim. Annem sağolsun kızına kıyamadı ve bana hem yemeklik hem de piyazlık boyutlarda soğanlar hazırladı. Sonrasında ise kayınvalidemden dondurulmuş soğan desteği geldi.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, dondurulmuş soğanların çok kullanışlı olmakla birlikte buzdolabına soğan kokusu yayması. Bu yüzden evde hazırlanan soğanın önce buzdolabı poşetine, sonra bir başka poşete, sonra sıkıca kapanan bir saklama kabına konması gerekiyor. Yoksa dolabınızı her açtığınızda etrafı soğan kokusu kaplıyor maalesef.
Birkaç ay böyle idare ettikten sonra marketlerin dondurulmuş ürün dolaplarında hazır doğranmış soğanlara rastladım. Son 2-3 yıldır da farklı markaların dondurulmuş soğanlarını kullanıyorum. En çok memnun olduğum Feast marka olanlar, hem boyut olarak daha düzgünler hem de sapı, kabuğu gibi defolu kısımları daha az oluyor. Bulamadığım zamanlarda ise çok tercih etmesem de Superfresh iş görüyor.
Kaynak: www.feast.com.tr |
Fiyat olarak paketi 2-3 TL civarında, bana en az 1 ay yetiyor. Bütçeye bir de soğan parası eklemeyeyim derseniz de evde yapılanlar da işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder